servis

Pos Motor Oleh DNZ TRANSPORT2U

Anda mencari servis pos motor sekitar area anda? Jangan risau DNZ TRANSPORT2U ada menyediakan servis pos motor ke seluruh Malaysia. Servis door-to-door dimana team kami akan datang ke tempat anda & anda beritahu lokasi mana yang mahu dihantar. Team kami akan setelkan dari A-Z, anda tak perlu peningkan kepala lagi.

Untuk info lanjut @ kadar harga servis pos motor terkini, sila klik butang icon Whatsapp dibawah untuk reply yang pantas dari team kami.

servis pos motor

Entry Berkaitan Servis Pos Motor

Perlu menghantar motosikal anda ke luar negeri? Kami juga menghantar motosikal! Cuba perkhidmatan tambah nilai kami yang tersedia di seluruh Semenanjung dan Malaysia Timur.

Dengan Penghantaran Motosikal, anda boleh menghantar motosikal anda ke mana-mana dalam Malaysia. krew kereta sewa shah alam selalu menggunakan servis pos motor ini disebabkan servis yang berkualiti pada harga mampu-milik.

Faedah menggunakan servis penghantaran ini:

  1. Kumpul motosikal anda di mana-mana Cawangan Pos Laju.*
  • Simpan motosikal anda untuk penghantaran di semua pusat Pos Laju (kecuali Pos Laju Labuan & Limbang) .
  • Jejaki motosikal anda dalam talian dengan AskPos.
  • Termasuk Bukti Penghantaran (POD).
  • Penghantaran dalam Semenanjung Malaysia akan sampai kepada penerima sekurang-kurangnya 14 hari bekerja selepas tarikh pengeposan.
  • Penghantaran ke Malaysia Timur akan mengambil masa minimum 30 hari bekerja.
  • Pos Laju menyediakan cling wrap untuk melindungi motosikal anda. Anda juga boleh membeli bungkus gelembung pada harga RM20 setiap gulung untuk perlindungan tambahan.
  • Kadar perkhidmatan ini adalah Termasuk perlindungan insurans dengan tuntutan pampasan maksimum sehingga RM1,000.
  • Jumlah pampasan akan dibayar mengikut nilai sebenar kerosakan atau kerugian (yang mana lebih rendah).

Caj tambahan sebanyak RM5 sehari (tidak termasuk 6% SST) dikenakan bagi motosikal yang tidak dikutip selepas 7 hari dimaklumkan oleh Pos Laju, termasuk hari bekerja, hujung minggu dan cuti umum dengan penyimpanan maksimum 30 hari sebelum dilupuskan.

Terdapat 3 pakej yang disediakan untuk perkhidmatan ini:

Awam: Terbuka kepada semua pelanggan.

Pelajar: Ditawarkan kepada semua pelajar dengan ID pelajar yang sah. Dengan pakej ini, pelajar akan menikmati diskaun 10% di atas jumlah harga penghantaran.

Dua hala: Tawaran kepada pelanggan awam yang berhasrat untuk menghantar semula motosikal mereka ke destinasi asal yang sama dalam tempoh 6 bulan. Dengan pakej ini, pelanggan akan menikmati diskaun 15% di atas jumlah harga penghantaran.

Sekiranya anda ingin menggunakan perkhidmatan orang ketiga @ 3rd party, penghantaran motorsikal melalui van/lori persendirian, kami juga ada penyedia perkhidmatan melalui servis DNZ TRANSPORT2U dimana mereka ada menyediakan servis pos motor ke hampir semua lokasi di Malaysia, termasuk Sabah Sarawak. Kadar yang dikenakan adalah berbeza mengikut saiz / CC dan sebagainya. Sila berhubung dengan team DNZ TRANSPORT2U pada nombor yang tertera di bawah.

Pakar Pos Motor Anda

DNZ TRANSPORT2U

0125335593

========

Servis Pos Motor 2023/2024

Perkhidmatan pos motor merujuk kepada penghantaran dan pengangkutan kenderaan bermotor dari satu lokasi ke lokasi lain. Sama ada untuk tujuan peribadi atau perniagaan, perkhidmatan pos motor memainkan peranan penting dalam memastikan pengangkutan kereta yang selamat dan terjamin. Perkhidmatan pos bermotor menawarkan penyelesaian yang mudah untuk individu atau perniagaan yang perlu mengangkut kenderaan mereka merentasi jarak jauh, seperti semasa berpindah ke bandar baharu atau menjual kenderaan kepada seseorang di lokasi lain.

Perkhidmatan ini biasanya melibatkan pemandu profesional yang terlatih dalam mengendalikan dan mengangkut kenderaan bermotor dengan berhati-hati. Matlamat utama perkhidmatan pos motor adalah untuk memastikan kenderaan dihantar dengan segera dan dalam keadaan yang sama seperti semasa kutipan. Ini melibatkan mengikut prosedur pengendalian yang betul, menggunakan peralatan khusus untuk memuat dan memunggah, dan mengambil langkah berjaga-jaga yang perlu untuk melindungi kenderaan daripada sebarang kerosakan semasa transit.

Perkhidmatan pos motor boleh memberi manfaat terutamanya untuk platform jualan kenderaan dalam talian atau pengedar yang kerap menghantar kereta kepada pelanggan di seluruh negara. Dengan penyumberan luar logistik pengangkutan, perniagaan ini boleh menumpukan pada operasi teras mereka sambil bergantung pada penyedia perkhidmatan pos motor yang boleh dipercayai.

Sama ada kereta mewah, kereta klasik, motosikal, malah RV atau bot, perkhidmatan pos bermotor memenuhi pelbagai jenis kenderaan memastikan selamat tiba di tempat destinasi. Perkhidmatan ini selalunya menyediakan perlindungan insurans semasa transit untuk menawarkan ketenangan fikiran tambahan untuk kedua-dua pengirim dan penerima.

Ringkasnya, perkhidmatan pos motor telah menjadi bahagian penting dalam dunia kita yang saling berkaitan di mana orang ramai sering memerlukan kenderaan yang diangkut dalam jarak yang jauh. Dengan bergantung kepada pemandu profesional yang dilengkapi dengan pengetahuan dan peralatan khusus, perkhidmatan ini memastikan pengangkutan yang lancar dan selamat untuk semua jenis kereta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *