Bank Artikel

Dapatkan Kereta Yang Anda Inginkan Dengan Harga Hebat

Membeli-belah kereta adalah sesuatu yang semua orang mesti lakukan apabila mereka memerlukan kenderaan. Walau bagaimanapun, terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Jika anda tidak pasti apa yang perlu anda lakukan apabila anda sedang mencari kereta, maka panduan ini akan membantu anda. Ikuti bersama untuk mendapatkan nasihat yang kukuh tentang pembelian kereta.

Jangan sekali-kali mengikut harga kereta yang ditetapkan apabila anda membeli-belah kereta. Biasanya orang menetapkan harga barang dengan mengetahui bahawa mereka perlu menurunkannya apabila pembeli tiba di sana. Jika anda membayar dengan wang tunai, tidak rugi untuk memberitahu mereka itu juga. Orang yang melihat banyak wang lebih cenderung untuk melepaskannya dengan harga yang lebih murah.

Sebelum memulakan perjalanan membeli-belah kereta anda, catatkan dengan tepat jumlah bayaran yang anda mampu bayar. Luangkan masa untuk menulis belanjawan dan lihat jumlah wang yang tinggal setiap bulan. Dengan melakukan satu langkah ini, anda boleh mengelak daripada menghadapi situasi di mana anda memberi tekanan kewangan pada belanjawan anda.

Jangan sampai hati anda tertuju pada model kereta tertentu apabila anda membeli-belah kereta. Anda perlu membiarkan pilihan anda terbuka supaya anda boleh mendapatkan tawaran terbaik yang mungkin. Kereta tepat yang anda tentukan yang anda inginkan mungkin bukan pilihan terbaik yang tersedia pada masa anda bersedia untuk membeli.

Jangan lupa untuk melihat kos alat ganti untuk kenderaan sebelum anda membelinya. Sesetengah kereta, terutamanya import, kos penyelenggaraan yang jauh lebih tinggi daripada yang lain. Siasat kos bahagian yang kerap haus, seperti tayar, brek dan bilah pengelap cermin depan. Selidik kos alternator, palam pencucuh dan komponen enjin lain juga.

Jangan lupa untuk mengira kos pemilikan apabila memilih kenderaan baharu. SUV berharga murah itu mungkin bukan tawaran yang baik jika ini bermakna anda akan membelanjakan dua kali ganda jumlah yang anda gunakan untuk petrol untuk memandunya. Perkara yang sama berlaku untuk kereta gaya perlumbaan sporty atau model yang digemari oleh pencuri kereta yang kedua-duanya boleh datang dengan kadar insurans yang meningkat.

Fikirkan sama ada penjimatan bahan api kereta anda akan menjadikannya lebih atau kurang mampu milik untuk anda. Anda mungkin, sebagai contoh, mempertimbangkan model V-8 yang mempunyai kapasiti menunda. Ini boleh membantu anda memaksimumkan ciri yang dipersembahkan kepada anda.

Jika anda tidak mengambil berat tentang mendapatkan model yang benar-benar terkini, pertimbangkan untuk membeli kereta pada bulan November atau Disember. Dalam tempoh masa ini, pengedar akan menawarkan tawaran pada model semasa. Mereka mahu mengosongkan inventori mereka untuk memberi laluan kepada penghantaran model tahun hadapan. Ini bermakna anda akan ditawarkan lebih banyak insentif, harga pelekat yang lebih rendah dan lebih banyak ruang untuk berunding!

Membeli-belah kereta dengan orang tersayang adalah idea yang bagus. Rakan anda boleh menasihati anda jika anda bertindak secara tidak rasional. Juga, mereka boleh menunjukkan kekurangan kereta. Sekiranya kereta anda rosak dan memerlukan khidmat kurier seperti pos motor ke tempat yang lain, boleh rujuk di web rasmi DNZ Transport2u.

Ramai orang yang mempunyai kredit buruk berakhir di pengedar beli-di sini bayar-di sini. Berhati-hati dengan peniaga jenis ini. Biasanya mereka membeli kereta di lelong dengan sedikit wang dan majoriti wang yang mereka hasilkan adalah daripada kadar faedah tinggi yang mereka kenakan. Jika anda mempunyai sebarang pilihan, sentiasa dapatkan pinjaman daripada bank, bukan pengedar.

Anda harus memandu uji kereta yang anda inginkan dengan setiap ciri yang anda inginkan. Contohnya, uji memandu model manual apabila anda mahu automatik tidak akan menunjukkan apa-apa kepada anda. Jika mereka tidak mempunyai model yang tepat pada lot, pergi ke lot yang mempunyai untuk pandu uji kerana anda boleh kembali untuk pembelian, jika anda mahu.

Kebanyakan kita sedang mencari tawaran terbaik semasa membeli-belah untuk kenderaan seterusnya. Satu cara anda boleh mendapatkan tawaran hebat adalah dengan menggunakan masa dalam bulan untuk kelebihan anda. Pada awal setiap bulan, pengedar kereta mesti membayar untuk setiap kereta yang mereka miliki di tingkat bilik pameran mereka. Jadi, pada akhir setiap bulan, peniaga ini lebih cenderung untuk berunding supaya mereka boleh menyingkirkan beberapa kenderaan ini. Jika anda membeli-belah pada minggu terakhir bulan itu, anda boleh mendapatkan tawaran terbaik!

Seperti yang dikatakan oleh artikel kereta sewa petaling jaya di atas, adalah penting untuk mempertimbangkan pelbagai perkara semasa membeli-belah kereta. Jika anda mengambil nasihat di atas dan berpegang padanya, anda akan mendapat masa yang lebih mudah apabila anda mencari kenderaan. Jangan berlengah dan mulakan membeli-belah kereta anda segera supaya anda boleh mendapatkan kereta yang anda inginkan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *