Bank Artikel

Alternatif Kepada Kereta Sewa Sekitar Subang Jaya

Syarikat kereta sewa sekitar Subang Jaya membenarkan perjalanan dari bandar ke bandar dengan wang yang sangat sedikit. Tetapi logistik untuk perjalanan pergi balik untuk mengunjungi kawasan sekitar bandar sangat rumit. Selain:

  1. Anda tidak benar-benar mengetahui keadaan kereta sebenar, walaupun anda tidak akan mengalami pergeseran keras, anda boleh mengalami pengalaman yang tidak menyenangkan jika tayar tidak dalam keadaan baik.
  2. Sistem penarafan Blablacar cukup jelas, tetapi anda tidak tahu sama ada dia mengemudi dengan baik atau tidak, atau jika dia suka laju. Sekiranya anda sering jatuh sakit, itu bukan pilihan terbaik anda.
  3. Adakah anda sering mengunjungi bilik wanita? Mungkin ada masalah untuk berhenti setiap kali anda memerlukannya, atau mungkin tidak, anda tidak pernah tahu.
  4. Pendapat dan penilaian mengenai pemandu sangat mudah dipalsukan dengan beberapa rakan dan cukup masa.
  5. Walaupun anda boleh memilih rakan kereta anda, anda tidak akan mengenalinya sehingga anda masuk ke dalam kereta dan mula memandu. Ini adalah peluang yang sangat baik untuk membuat beberapa rakan baru, tetapi anda tidak pernah tahu.

Sewa Kereta Peer To Peer

Ini adalah pilihan yang mahal, lebih mahal daripada sewa kereta. Kerana area Selangor adalah negeri paling kompetitif di Malaysia untuk menyewa kereta. Ia adalah negeri pelancongan dengan banyak syarikat sewa kereta kos rendah. Anda tidak akan mendapat sewa kereta peer to peer dengan harga kurang dari RM80 sehari, tetapi DNZ Car Rental biasanya menawarkan harga tersebut untuk kereta yang sama menerusi website kereta sewa Subang Jaya mereka. Adakah sewa kereta peer to peer tidak selamat. Kenapa? Kerana anda tidak tahu keadaan kereta. Mereka biasanya kereta lama. Sekiranya ada yang rosak, siapa yang akan membayar pembaikan itu?.Mereka tidak dapat menawarkan perkhidmatan menjemput / menurunkan di lapangan terbang. Keadaan perlindungan insurans tidak begitu jelas dan sebenarnya tidak menentukan apa yang dilindungi dan apa yang tidak.

Anda Boleh Menyewa Kereta Mengikut Jam.

Ini bukan pilihan untuk pelancong. Namun, ia adalah pilihan untuk menyewa kereta sebagai kereta ganti.

Teksi

Harga teksi tidak sesuai untuk semua belanjawan tiga atau empat perjalanan sehari akan dikenakan biaya dari RM 50. Ingatlah bahawa jika pemandu teksi menyedari anda adalah pelancong, kemungkinan besar dia akan mengenakan bayaran lebih banyak dengan mengambil jalan paling lama. Adakah anda pernah menelefon syarikat teksi? Mereka biasanya tidak boleh berbahasa Inggeris, nombor telefonnya tidak mudah dicari, terdapat beberapa syarikat teksi di bandar yang sama, ia tidak praktikal. Perkara yang baik adalah bahawa anda tidak perlu meletakkan kereta.

Bas Jarak Jauh

Walaupun terdapat pengangkutan awam yang sangat baik di Malaysia, beberapa bahagian bandar tidak terhubung dengan baik atau bahkan tidak dapat diakses, terutama pinggiran kota, daerah dan kampung. Dan hampir mustahil untuk sampai ke sana dengan bas atau pengangkutan lain. Perjalanan ke bandar atau bandar lain memerlukan masa yang lebih lama dengan menaiki bas berbanding dengan kereta kerana had laju yang harus dihormati oleh bas di Malaysia, jadi anda merasa perlu waktu lebih lama dari yang seharusnya. Sekiranya anda terburu-buru, sewa kereta. Mereka agak tidak selesa. Secara umum, tempat duduk tidak hanya ketat dan anda harus menekuk lutut pada sudut yang tidak mungkin, tetapi juga tempat berhenti sangat menyusahkan. Selain anda tidak pernah tahu siapa yang akan melancong dengan anda. Sekiranya anda tidak suka bercakap semasa dalam perjalanan, mungkin ini bukan pengangkutan anda. Ini bukan pilihan yang sangat berguna jika anda bepergian dengan anak-anak: mereka biasanya sakit kereta, bosan, tidak ada cara untuk berhenti.

Bas bandar

Beberapa bahagian bandar tidak terhubung dengan baik, terutamanya pinggir bandar, daerah, kampung, dan mungkin mengambil masa yang lama untuk pergi dari satu tempat ke tempat lain walaupun jaraknya agak dekat, atau hanya beberapa minit jarak kereta. Anda bergantung pada lalu lintas dan cuaca. Bersabar atau menyewa kereta! Anda harus menyesuaikan diri dengan jadual mereka, dan ingat bahawa tidak banyak perkhidmatan bas malam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *