Bank Artikel

TIP BERGUNA UNTUK BAKAL PELANGGAN KERETA SEWA BANGI

Pengalaman kami dengan syarikat-syarikat kereta sewa sentiasa bertambah. Saya akan mengatakan 65% masa kita mempunyai pertemuan percuma, tetapi ada beberapa syarikat tertentu. Kami telah menyewa dari setiap syarikat sewa kereta utama di sana. Inilah antara tips-tips yang kami dapat kongsikan dengan para pelanggan kereta sewa bangi secara khususnya, danjuga kesemua pelanggan kereta sewa di Malaysia secara amnya.

1. Isikan Tank Up Yourself

Ia mungkin kelihatan sangat mudah untuk mempunyai agensi sewaan mengisi tangki gas apabila anda melepaskan kereta, dan ia adalah! Jangan tertipu anda akan membayar untuk kemudahan itu kemudian. Jika anda mendapat kereta dengan tangki penuh di dalamnya untuk memastikan untuk merancang masa tambahan di hari anda untuk mengisi kereta sebelum anda mengembalikannya.

Syarikat kereta sewa akan mengenakan premium pada gas sebagai ganti kemudahan anda. Di beberapa syarikat sewa kereta yang kurang bermutu (seperti Rentet A Cheapie di Cape Town) bahkan membuat kami memberikan resit bahawa kami baru mengisi kereta di stesen minyak terdekat. Membuang masa dan membuang masa.

Terdapat juga pilihan untuk prabayar untuk bahan bakar. Ramai kali kadar prabayar adalah lebih rendah daripada kawasan itu, tetapi anda membeli tangki penuh dan syarikat kereta sewa membuat pertaruhan anda tidak akan membawanya kembali pada sifar. Jadi, kebanyakan masa mereka menang atas bahan bakar prabayar.

2. Jangan Berjalan

Seperti penerbangan, anda akan mencari kadar sewa kereta terbaik terlebih dahulu secara dalam talian. Sebenarnya, jika anda membuat tempahan kereta dengan notis awal 24 jam, harga anda mungkin meroket.

Jika anda melangkah keluar dari pesawat dengan pemikiran hanya berjalan kaki ke gerai sewa kereta untuk menyewa anda mungkin akan terkejut dengan harga yang tinggi. Kami sentiasa berhasrat untuk menyewa kereta dengan sekurang-kurangnya 24 jam notis. Jika anda memerlukan sebuah kereta dengan notis ringkas, sebaiknya pergi dengan pembekal bebas yang lebih kecil yang boleh merundingkan kadar dengan anda.

3. Gunakan Seorang Pemandu Sahaja

Banyak kali anda akan dikenakan yuran pemandu tambahan jika anda ingin menambah pemandu kedua. Sekiranya ia tidak jauh, anda mungkin mahu menunjuk pemandu untuk tinggal di belakang roda dan bukannya membayar orang tambahan. Cameron lebih suka memandu saya dan cukup banyak pemandu eksklusif kami dalam perjalanan jalan raya. Beliau telah meletakkan lebih banyak mil daripada dia mengambil berat untuk mengakui di jalan-jalan di negara-negara asing, seperti 25,000 di seluruh Afrika.

4. Umur Driver Mestilah 25tahun Keatas

Di Amerika Syarikat, anda akan membayar yuran “pemandu muda” jika anda berusia di bawah 25 tahun. Jadi memeluk memukul pertengahan umur dua puluhan – kini anda boleh mendapatkan kadar yang lebih baik pada penyewaan kereta! Apabila saya berusia di bawah 25 tahun, saya mencipta akaun percuma dengan USAA, yang mengetepikan yuran pemandu muda dengan syarikat rakan kongsi.

5. Satu Arah Sewa Kereta Kos Lebih

Mengambil dan melepaskan ke lokasi yang sama akan menjemput anda harga yang lebih baik daripada bayaran sewa sehala. Kami telah menyusun semula perjalanan keseluruhan untuk mengelakkan caj sewaan sehala yang dikenakan oleh syarikat kereta sewa. Kadang-kadang jika anda perlu pergi ke suatu tempat caj ini tidak dapat dielakkan dan anda hanya perlu membayarnya.

6. Mengharapkan Caj Pegang

Setiap satu daripada empat puluh sewa kereta kami telah menahan kad kredit kami untuk tempoh sewa. Pegang boleh berkisar antara beberapa ratus dolar hingga $ 1000 + di beberapa negara. “Caj berlebihan” seperti yang dipanggil biasanya dinyatakan dalam butiran tempahan anda, tetapi mudah dilepaskan.

Kami sedar bahawa mereka mesti meletakkan pegangan ini pada kad kami, tetapi ia boleh menjadi kejutan besar jika anda tidak curiga dan berakhir dengan batas kredit anda pada kad kredit anda. Caj lebihan ini adalah untuk senario di mana anda hilang dengan kereta dan tidak pernah dilihat lagi. Perkara seperti itu.

7. Jangan Dapatkan GPS

Syarikat penyewaan kereta benar-benar menyukainya apabila anda menambah GPS ke sewa anda untuk tambahan $ 10- $ 15 sehari. Elakkan caj ini dengan menggunakan telefon pintar anda untuk navigasi. Kami memuat turun peta luar negara seluruh negara ke Peta Google. Ini memberikan kita berpaling dengan arah pusing walaupun kita tidak mempunyai isyarat WiFi atau data. Pastikan untuk mengambil buaian telefon untuk memandu dengan cara anda mempunyai pemanduan tanpa gangguan.

Kami juga menggunakan Maps.me untuk mendapatkan kami, Afrika. Kembali pada hari sebelum telefon pintar Saya juga membeli GPS baru untuk sewa kereta selama dua minggu di Australia, yang ternyata lebih murah daripada apa yang syarikat sewa akan dikenakan.

8. Periksa dan Ambil Foto

Sekiranya anda masuk ke penjara dengan sewa anda, anda akan dikenakan bayaran ganti rugi. Sekiranya orang lain berlari ke penjara sebelum anda dan anda tidak menyedari apabila anda mengambil kereta sewa bangi atau sebagainya, anda juga boleh dikenakan bayaran ganti rugi. Sentiasa, selalu, selalu, periksa setiap kereta sewa yang anda peroleh dengan terperinci – dalam dan luar.

Perhatikan apa-apa ganti rugi dengan syarikat dan mengambil gambar sekiranya berlaku. Cam dan saya sama-sama teliti dengan kereta sewa kereta, calar, retak kaca, dan kebakaran rokok. Jangan sekali-kali menganggap bahawa gores atau ding tidak penting atau cukup besar untuk diperhatikan. Apabila anda mengembalikan sewa anda, pastikan anda mendapat slip masuk yang semuanya baik-baik saja di dalam kereta.

Kami telah dipersalahkan beberapa kali untuk perkara-perkara seperti “pasir yang berlebihan di lantai di Mozambique,” kepingan plastik murah yang rontok di Mexico, dan kami juga dikenakan caj kecil di hubcap di Afrika Selatan. Ambil gambar dan pertarungan jika anda fikir anda berada di sebelah kanan.