Bank Artikel

Sewa Kereta Jitra

Sebut sahaja Jitra Kedah, sudah pasti ramai yang mengenali Bandar Jitra dengan masakan serta menu yang menggunakan perkataan Jitra itu sendiri. Kalau dilihat di area Lembah Klang sahaja, ada saja menu masakan seperti Laksa Jitra Mai, Cendol Jitra, Nasi Kandaq Jitra dan sebagainya. Samada adakah benar menu-menu masakan ini berasal dari Jitra Kedah atau sebaliknya, kita sendiri tidak dapat pastikan. Apa-apa pun, yang pasti penggunaan Jitra itu sendiri begitu femes dan popular dikalangan masyarakat penduduk tempatan kita. Apa yang menarik di Jitra Kedah ini ialah, area Jitra ini memg popular dengan pelbagai jenis masakan. Bermula dengan menu roti canai, murtabak, nasi kandaq sehinggalah ke nasi arab, hampir ke semua jenis masakan boleh di dapati di Jitra. Antara menu kegemaran admin sewa kereta Jitra adalah bihun sup daging selambak, beroperasi di medan selera jitra, bertentangan dengan Tesco Jitra.

Bandar Jitra juga merupakan antara bandar yang termaju dan pesat membangun sama seperti Bandaraya Alor Setar dan juga Sungai Petani. Pelbagai jenis kemudahan awam, pengangkutan dan juga jaringan jalanraya yang menghubungkan dengan bandar-bandar lain di sekitar Kedah. Bercakapmengenai perkhidmatan awam seperti perkhidmatan bas, teksi dan kereta sewa, DNZ Car Rental sebagai antara penyedia perkhidmatan sewa kereta Jitra ini telah membuka operasi sewa kereta sekitar Jitra dan juga area-area yang berdekatan dengannya seperti Pekan Tunjang, Tanah Merah Jitra, Bukit Pinang, Kepala Batas dan sebagainya. Kemudahan sewa kereta ini disediakan bagi memudahkan penduduk tempatan, khususnya yang tinggal di Jitra mendapatkan kereta sewa untuk kegiatan mereka. Rata-rata penduduk di Jitra ini dari golongan pertengahan hingga atasan. Sekiranya mereka mengalami kerosakan kereta, mereka boleh menggunakan kereta sewa untuk berulang-alik ke tempat kerja.

DNZ Car Rental menyediakan servis sewa kereta dan juga van & 4×4. Pelbagai jeniskenderaan sewa bermula dengan kereta kompak, sedan, mpv sehinggalah kereta sewa bersaiz besar seperti vellfire, starex dan sebagainya. Selain itu, mereka juga mempunyai rakaniaga sewa kereta di setiap bandar/area di Kedah. Pendek kata, para pelanggan sewa kereta Jitra boleh mendapatkan pelbagai jenis model kereta sewa yang mereka hajati. Cakap saja nak model apa, DNZ Car Rental akan cuba penuhi permintaan pelanggan kereta sewa. Bercakap mengenai kadar harga sewa kereta, sewa kereta bermula serendah RM90/sehari bagi kereta jenis kompak. Manakala kereta sewa sedan, kadar harga sewa bermula RM120 sehari dan untuk MPV pula, harga serendah RM180 sehari bagi model Alza Auto. Van sewa bermula pada RM450 sehari, sama juga bagi model 4×4.