Bank Artikel

Rahsia Kereta Sewa Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Selepas hari yang panjang perjalanan ke Indianapolis, Adam James, seorang profesional IT dari Oxnard, CA, telah menanggung semua penjelasan dan penjelasan pilihan lapangan petrol di kaunter Belanjawan lapangan terbang sebelum ejen akhirnya menyerahkan kontraknya, berkata, “Anda boleh pergi ke banyak Avis untuk mengambil kereta anda”. Terkejut, James pergi ke lot Avis-dan sudah pasti, ada kereta sewa Belanjanya yang diletakkan di tempat yang tepat di Avis banyak ejen memberitahunya bahawa ia akan menjadi.

Selepas kembali ke lapangan terbang beberapa hari kemudian untuk penerbangan pulang, James mendapati laluan balik Belanjawan ditutup, tetapi melihat tanda yang mengatakan untuk memulangkan kereta itu kepada Avis. “Saya menarik diri, dan seorang wakil Avis keluar untuk berjumpa dengan saya, memeriksa kereta, memberi saya resit, dan terima kasih,” katanya. James bertanya sama ada orang Bajet akan baik-baik saja dengan ini, dan yakin bahawa mereka akan-dan setelah mengambil kereta dari Avis, dia memutuskan untuk memulangkannya kepada Avis, dan menuju ke terminal untuk menangkap penerbangannya.

Jadi apa yang sedang berlaku-adakah pekerja Avis yang memberikan jiran kaunter sewa kereta mereka pekerja Bajet sedikit bantuan? Adakah satu syarikat melakukan semua pemeriksaan untuk semua orang? Dan kerana kekerapan kerosakan pasca sewa dan tuntutan lain oleh syarikat sewa semakin meningkat, mengembalikan kereta kepada seseorang selain daripada syarikat yang tepat dari mana anda menyewa sesuatu yang perlu dibina oleh pelancong. Ternyata orang-orang yang kelihatannya bekerja bersama sebenarnya semua bekerja untuk syarikat yang sama-tetapi menggunakan nama, logo, tema warna, pakaian seragam dan skim harga yang berbeza. Ia hanya salah satu daripada beberapa rahsia sewa kereta yang anda tidak tahu.

Terdapat Banyak Kaunter Sewa Kereta-Tetapi Hanya Sedikit Sewa Syarikat Kereta

Walaupun terdapat nada persaingan di sepanjang bank kaunter sewa kereta di lapangan terbang, sebenarnya kebanyakan agensi A.S. dimiliki oleh salah satu daripada beberapa syarikat utama. Inilah caranya:

 1. Kumpulan Anggaran Avis memiliki Avis, Belanjawan, Payless, dan Zipcar
 2. Hertz memiliki Dolar dan Thrifty
 3. Perusahaan memiliki Alamo dan National
 4. Kelebihan memiliki E-Z Rent-A-Car

Ini bermakna apabila anda masuk ke bangunan kereta sewa di lapangan terbang dan mendapati bahawa banyak syarikat sepertinya berkongsi ruang pejabat yang sama di belakang kaunter, dan kawasan pick up yang sama, dan lot yang sama, dan penurunan yang sama – kakitangan, sekarang anda tahu mengapa-sebenarnya ada persaingan yang kurang dari yang ada.

Pemain Lain, Pilihan Lain

Walaupun hegemoni berhampiran dengan agensi-agensi konglomerat yang besar menikmati, ada beberapa pilihan yang menarik dan menarik untuk pelancong yang bersedia melakukan sedikit penyelidikan (lebih lanjut mengenai ini di bawah) dan berpelukan. Di mana anda mencari syarikat kereta sewa tambahan, anda mendapati persaingan yang meningkat, lebih banyak pilihan, dan hampir selalu harga yang lebih rendah. Berikut adalah beberapa pilihan yang lebih banyak tersedia:

 1. Ace Rent A Car: Tersedia di lebih daripada 350 lokasi di seluruh dunia.
 2. Europcar: Walaupun namanya, tidak terhad kepada Eropah; beribu-ribu lokasi di seluruh dunia termasuk beberapa lokasi sedozen di Nota A.S. bahawa beberapa lokasi dijalankan secara francais, jadi perkhidmatan mungkin berbeza-beza dari satu ke yang lain.
 3. Fox Rent A Car: Tersedia di puluhan lokasi di A.S., serta 25+ negara lain. Pembeli berhati-hati: Ulasan pelanggan tidak selalu percuma.
 4. Sixt: Agensi berasaskan Jerman dengan 2,000+ lokasi di lebih daripada 100 negara.

Di samping itu, terdapat syarikat tempatan di banyak negara di seluruh dunia yang juga boleh menawarkan kadar yang kompetitif jika anda tahu untuk mencari mereka. Cuba cari nama negara dan “sewa kereta” untuk mencari mereka. Buku panduan yang baik akan menyenaraikan mereka juga. Salah satu kaveat penting adalah bahawa sesetengah syarikat ini boleh mengekalkan banyak “luar lapangan terbang”, jadi ia boleh mengambil sedikit usaha untuk mendapatkan dari lapangan terbang. Yang berkata, kehadiran syarikat-syarikat ini berhampiran lapangan terbang besar boleh menahan harga di tempat lain, syarikat sewa di lapangan terbang, jadi anda menang harga dan kemudahan dalam satu pukulan.

Apabila Kadar Sewa Bukan Kadar Sewa

Apabila harga sewa, pastikan anda memahami harga “semua-dalam”, berbanding dengan sebut harga kadar harian. Mengenai kereta sewa baru-baru ini di San Francisco, Rick Rosenbladt, seorang guru dari New Brunswick, NJ, telah menempah sewa empat hari, $ 32.50 setiap hari, yang mana harga akhirnya mencapai $ 329.61-harga yang anda harapkan selama sembilan atau 10 hari. Dia membeli beberapa perkara yang anda tidak perlu-Pelepasan Kerosakan Perlanggaran, Insurans Kemalangan Diri, Perlindungan Bantuan Jalan Raya – dan kemudian memulangkan kereta tiga perempat cara kosong sebelum penerbangan pagi, yang menelan belanja $ 50 lagi – tetapi walaupun tanpa mereka, dia masih menanggung hampir $ 60 dalam yuran sampingan. Malangnya:

 1. Yuran Pemulihan Konsesi: $ 28.34
 2. Bayaran Akses Lapangan Terbang: $ 20
 3. Yuran Pelancongan: $ 3.71
 4. Cukai Lesen Perniagaan Daerah: $ 6.38
 5. Kemudian ada cukai jualan sebanyak $ 14.25 lagi, membawa jumlah yuran dan cukai kepada $ 72.68, dengan kos sewa dua hari yang sebenarnya.

Mengapa begitu banyak yuran? Nah, ini sangat popular dengan penggubal undang-undang tempatan, yang mendapati mereka boleh membayar yuran kepada pelancong dan bukan penduduk tanpa banyak kejatuhan politik.

Anda Boleh Dapatkan Kadar Lebih Baik Walaupun Selepas Tempahan

Sebuah laman web yang dipanggil AutoSlash boleh membantu anda mencari tawaran sewa kereta seperti yang dilakukan oleh kereta sewa alor setar walaupun selepas anda telah memesan. Hanya masukkan syarikat kereta sewa anda dan nombor pengesahan tempahan, dan tapak akan memberitahu anda jika harga yang lebih baik tersedia.