Kereta Sewa Shah Alam

Pergi saja kemana di sekitar Shah Alam, kita sering kali dapat melihat berbagai jenis iklan kereta sewa Shah Alam, akan tetapi amat jarang sekali kita dapat melihat iklan van sewa shah alam dan seangkatan dengannya. Ini berkemungkinan besar permintaan perkhidmatan kereta sewa adalah begitu tinggi di Shah Alam berbanding dengan bisnes-bisnes yang sealiran dengannya. Hal sedemikian dapat dibuktikan dengan terdapatnya persaingan sengit diantara syarikat-syarikat kereta sewa samada secara atas talian (online) mahupun di luar talian / offline dan sebagainya. Sebagai contoh, kawasan Shah Alam merupakan area yang paling banyak wujudnya bisnes kereta sewa adalah area Seksyen 7 Shah Alam dan juga permintaan area Seksyen 13 Shah Alam.

Kereta Sewa Shah Alam

Pada tahun 2019 sahaja terdapat hampir 10 syarikat kereta sewa yang berdaftar dan menjalankan bisnes sewa kereta dan menyediakan perkhidmatan tersebut meliputi kawasan-kawasan di sekitar Shah Alam. Ini tidak termasuk lagi dengan persendirian mahupun individu yang turut sama menjalankan bisnes yang sama, iaitu perkhidmatan kereta sewa murah. Data-data diatas menunjukkan bahawa perniagaan kereta sewa di Shah Alam sentiasa mempunyai permintaan atau demand yang begitu tinggi dan ianya berterusan sehingga tahun 2019 ini dan tidak mustahil akan menuju ke wawasan 2020.

Carian Google Search Engine Kereta Sewa Shah Alam

Ingin ditunjukkan di sini, data jumlah carian Google Search dan juga partner network carian yang lain seperti Yahoo, Bing dan sebagainya bagi carian kereta sewa shah alam adalah sebanyak 1,000 – 10,000 carian dalam masa sebulan. Ya, Benar !!!. Ini adalah hampir bersamaan 30-50 carian yang diwakili oleh individu ataupun syarikat yang mencari servis kereta sewa ini dalam masa 1hari saja. Menarik bukan bisnes kereta sewa ini??? Hampir setiap hari ada saja pelanggan yang akan membuat mencari kereta sewa bagi memenuhi keperluan kerja seharian mereka dan sebagainya.

Carian Google Search Engine Kereta Sewa Shah Alam

Melalui pemantauan admin akan data carian Google Search dan Partner Network yang lain, didapati pengusaha-pengusaha kereta sewa yang menggunakan platform pengiklanan berbayar Google Ads (dulunya dikenali dengan nama Google Adwords) ia merupakan satu platform pengiklanan online berbayar yang disediakan oleh pihak Google. Manakala berlawanan dengan pengiklanan Google Ads adalah SEO. Menerusi Google Ads / Adwords ini para syarikat kereta sewa shah alam akan mengiklankan perkhidmatan kereta sewa mereka di kedudukan top 10 terbaik @ 1st page di enjin carian Google. Konsep iklan berbayar Google Ads adalah mudah sahaja iaitu “highest bidding highest ranking” @ sapa bayar keyword paling mahal, maka iklan dia akan berada di kedudukan ranking teratas sekali Google.com / Google.com.my.

Pengiklanan Google Ads Bagi Bisnes Kereta Sewa Shah Alam

Google Ads atau ianya lebih dikenali dengan kata nama lain iaitu ‘Google Adwords’. Platform pengiklanan berbayar Google Ads ini semakin hari semakin dikenali ramai, khususnya bagi para pengusaha perniagaan diatas talian dan sebagainya. Pengiklanan Google Ads ini dapat membantu para owner bisnes bagi memperoleh sales jualandalam tempoh masa yang singkat dan cepat sekiranya kesemua option settings account tersebut adalah tepat. Pengiklanan Google Ads ini akan menghasilkan sales jualan melalui setiap klik/lawatan yang terhasil dan pelanggan membuat bayaran atas sesuatu produk/servis, hasil result dari carian bisnes/produk oleh para pengguna yang menggunakan carian Google. Nak create new account Google Ads adalah senang dan ianya Free, boleh menggunakan account Gmail sahaja. All in one account only.

Pengiklanan Google Ads Bagi Bisnes Kereta Sewa Shah Alam

Bagi membolehkan Google Ads ini berfungsi baik seperti mana yang kita kehendaki, ianya memerlukan ilmu, pengalaman dan skill teknikal yang khusus yang tidak ada pada semua orang. Hanya dengan salah settings saja akan menyebabkan pemilik perniagaan kereta sewa shah alam itu sebagai contoh akan mengalami kerugian besar kerana Google Ads ini mempunyai setting & option seakan-akan sistem topup amount dan setiap klik yang terhasil dari lawatan / view dari para pelanggan akan menyebabkan baki kredit pemilik account Google Ads itu berkurangan. Oleh itu, owner account Google Ads ini perlu membuat setting/option yang paling tepat serta optima bagi membolehkan setiap klik yang terhasil dapat memberikan pulangan dan mampu menghasilkan jualan akan sesuatu produk/servis yang ditawarkan.

Nilai Saingan Keyword Bagi Market Kereta Sewa Shah Alam

Detail data saingan atau lebih dikenali sebagai Bid bagi keyword kata kunci carian kereta sewa ini dapat dilihat melalui acc Google Ads di mana ia dapat memaparkan nilai bagi sesuatu carian kata kunci tersebut. Semakin tinggi nilai bid persiangan keyword kata kunci itu, semakin tinggi jugalah persaingan online / atas talian bagi bisnes yang terlibat. Sebagai contoh dalam bidang / niche yang sama, market kereta sewa shah alam jauh lebih tinggi permintaannya berbanding dengan market van sewa shah alam. Faktor penyebab utamanya adalah kurangnya bilangan pengusaha van sewa sekitar Shah Alam berbanding dengan pengusaha kereta sewa area Shah Alam yang sudah lama bisnes ini bertapak dan berkembang. Antara faktor penyebab lain ialah dari segi kepadatan penduduk di sesuatu tempat itu. Makin ramai penduduk makin tinggilah permintaan terhadap perniagaan kereta sewa. Melalui platform berbayar Google Ads, para pengusaha kereta sewa khususnya juga dapat melihat trend akan jenis bentuk persaingan secara online yang berlaku yang mana melibatkan bisnes masing-masing, dan para pengusaha kereta sewa tadi sudah pasti akan cuba menempatkan link / website / blog bisnes mereka  di kedudukan paling teratas bagi carian Google dan sebagainya.

Nilai Saingan Keyword Bagi Market Kereta Sewa Shah Alam

Konsep bid keyword kata kunci ini begitu mudah untuk difahami, iaitu highest bid & lowest bid. Sapa bid paling tinggi nilainya, dia yang akan berada di ranking teratas Google sekali. Jadi, bila pelanggan mencari kereta sewa menerusi enjin carian Google, link web / blog teratas sekali sudah pasti akan dijumpai terlebih dahulu berbanding dengan link–link pesaing kereta sewa yang mempunyai lowest bid rate dan di sinilah akan berlakunya close sale sekiranya pelanggan itu berminat dan berpuas hati.

SEO – Alternatif Kepada Pengiklanan Atas Talian Kereta Sewa Shah Alam

Bagi pemilik bisnes kereta sewa diluar sana khasnya area Shah Alam, platform pemasaran dan pengiklanan atas talian (online marketing) begitu penting sekali pada zaman 2019 – 2020. Ini adalah kerana dunia dihujung jari disebabkan berkembangnya teknologi pada masa kini sampaikan nak makan tengahri pun sudah ada runner yang datang hantarkan makanannya. Bagi bisnes kereta sewa pula, para pengusaha kereta sewa yang mempunyai bajet pengiklanan pemasaran yang besar, maka tidak hairanlah mereka ini akan menggunakan platform berbayar Google Ads sebagai alat pemasaran online mereka. Ini kerana hasilnya adalah sangat begitu cepat dan tidak memerlukan masa yang lama berbanding proses SEO (Search Engine Optimization) yang akan mengambil masa yang agak lama.

SEO – Alternatif Kepada Pengiklanan Atas Talian Kereta Sewa Shah Alam

Hanya 5minit sahaja yang diperlukan bagi memasarkan link / website / blog mereka  muncul di top ranking carian Google. Kaedah SEO juga turut memainkan peranan di dalam dunia pemasaran online pada masa sekarang. Ini kerana SEO juga mampu membuatkan sesuatu website bisnes itu berada di ranking teratas di Google dan lain-lain enjin carian. Cuma proses SEO ini akan ambil masa yang begitu panjang dan mengambil kira pelbagai faktor mengikut keperluan crawlbot Google dan sebagainya. Webmaster atau website designer bagi bisnes kereta sewa shah alam akan melakukan kerja-kerja On-site dan juga Off-site page web yang melibatkan kerja-kerja SEO bagi meningkatkan lagi peratusan web visibility factor di enjin carian Google. Kerja-kerja web SEO ini akan berterusan selagi mana pemilik bisnes itu ingin berada di carian Google.. Dan bila website tersebut sudah optimized, website itu mampu berada di ranking teratas di Google dan lain-lain enjin carian yang ada di luar sana dan sudah tentu akan menghasilkan sales.

Platform Marketing Online Bagi Bisnes Kereta Sewa Shah Alam

Di samping menggunakan Google Ads dan SEO, masih banyak lagi method atau kaedah pemasaran online atau atas talian yang masih boleh dilakukan oleh para pengusaha kereta sewa area shah alam. Antaranya, melalui Instagram para pengusaha kereta sewa boleh melakukan iklan kereta sewa mereka menerusi plafform media social ini. Melalui Instagram, para pengusaha kereta sewa boleh memaparkan jenis kereta, harga sewa dan sebagainya bagi memudahkan para pelangan kereta sewa membuat pilihan dan juga tempahan kereta sewa. Selain itu para pengusaha kereta sewa khususnya di Shah Alam boleh menggunakan platform social media yang semakin popular, Twitter. Platform ini juga dapat memaparkan iklan kereta sewa secara atas talian / online dan ianya mempunyai fungsi pengikut @ follower di mana para pelanggan dapat mengetahui segala info / maklumat kereta sewa secara direct terus ke smartphone.

Platform Marketing Online Bagi Bisnes Kereta Sewa Shah Alam

Selain platform media social yang sediada, syarikat kereta sewa shah alam juga boleh menggunakan fungsi website pengiklanan seperti carousell, FB, mudah.my lelong.com.my dan sebagainya bagi memasarkan bisnes kereta sewa mereka. Ini adalah kerana web-web ini sudah popular dan mempunyai database dan SEO yang telah dioptimakan serta carian yang tinggi di Internet. Iklan yang dipaparkan adalah targeted kerana fungsinya yang boleh disasarkan kepada warga Shah Alam sahaja.

Harga Kereta Sewa Shah Alam Serendah RM60 Sehari

Bagaimana dengan para pengunjung / pelawat yang datang dari jauh hendak berjalan-jalan di sekitar Shah Alam dan lain-lain tempat? Yang paling mudah adalah dengan menaiki kereta ataupun van. Sekiranya mereka ini enggan membawa kenderaan mereka, jadi pilihan yang tepat sekali adalah dengan menyewa kereta ataupun van. Contoh, dengan adanya kereta sewa, para pelawat dapat menikmati mengharungi perjalanan yang selesa, selamat serta dapat pergi ke tempat-tempat menarik area Shah Alam. Zaman sekarang  ini para pelanggan lebih suka mengambil kereta sewa disebabkan ianya mudah didapati pada kadar harga yang berpatutan. Ada ke tempat sewa kereta di Shah Alam yang masih boleh tawarkan harga yang begitu murah?

Harga Kereta Sewa Shah Alam Serendah RM60 Sehari

YA, masih ada dan ianya adalah benar. Kadar harga kereta sewa shah alam yang DNZ Car Rental tawarkan adalah serendah RM60/hari. Rate harga ini adalah bagi tempoh sewaan bulanan dan keatas sahaja. Ianya bersamaan RM1,800/bulan bagi jenis kereta sewa Perodua Axia auto. Sekiranya pelanggan ingin menyewa 1hari, kadar sewa yang dikenakan adalah RM120/hari. Kadar sewa yang ini adalah murah dan sangat berpatutan dengan penghantaran kereta sewa secara percuma di sekitar area shah alam. Pusat operasi kereta sewa ini adalah bertempat di Seksyen 13 Shah Alam berhampiran dengan Stadium Shah Alam. Lokasi tempatnya yang begitu mudah dan boleh di akses melalui lebuhraya PLUS serta mempunyai kemudahan jaringan pengangkutan awam yang lain.

Kereta Sewa Perodua Axia Pilihan Warga Shah Alam

Ya betul! Kereta sewa Perodua Axia sering kali menjadi pilihan bagi para pelanggan DNZ Car Rental berbanding jenama model kereta lain. Antara feedback yang sering diterima oleh pelanggan kereta sewa adalah model keluaran perodua ini sangat tahan lasak, jimat petrol dan sebagainya. Bagi menampung permintaan terhadap kereta sewa ini, pihak syarikat kereta sewa telah menambah sebanyak 5unit kereta sewa Axia auto.

Kereta Sewa Perodua Axia Pilihan Warga Shah Alam

Disamping itu juga, model seperti myvi dan viva masih lagi mempunyai pelanggan tetap masing-masing. Selain kereta sewa jenis kompak, pihak syarikat kereta sewa shah alam juga turut menyediakan MPV seperti Alza, Exora, Vellfire dan seangkatan dengannya bagi menampung jumlah permintaan yang rata-ratanya dari golongan yang sudah berkeluarga mahupun atas kegunaan syarikat.

Tempat Menarik Bagi Pelanggan Kereta Sewa Yang Berkunjung Ke Shah Alam

Bagi para pelanggan yang berkesempatan berkunjung ke Selangor, khususnya area Shah Alam, mereka boleh melawat beberapa tempat yang menarik di Shah Alam ini seperti:

 • I-City Seksyen 7
 • Muzium Sultan Alam Shah Seksyen 14
 • Taman Botani Negara Bukit Cerakah Seksyen 8
 • Masjid Negeri
 • Laman Seni 7 Shah Alam
 • Uptown Shah Alam Seksyen 24
 • Tasik Shah Alam Seksyen 2
 • Shah Alam Extreme Park Sekysen 13
 • Skytrex Shah Alam
 • Laman Budaya, Galeri Shah Alam
 • Taman Tema Air Wet World
Tempat Menarik Bagi Pelanggan Kereta Sewa Yang Berkunjung Ke Shah Alam

Selain tempat-tempat diatas, masih terdapat banyak lagi tempat tarikan pelancong sekitar Shah Alam yang lebih dikenali dengan nama ‘Bandaraya Anggerik’. Kemudahan  hotel mewah atau bajet, homestay dan pelbagai kemudahan yang lain senang diperolehi di sekitar Shah Alam. Harga yang ditawarkan pula sangat berpatutan dan selesa. Bagi mereka diluar sana yang ingin mencari penempatan sementara seperti homestay di sekitar Shah Alam, sila berhubung dengan staf kereta sewa shah alam kami bagi mendapatkan maklumat yang berkaitan.

Tempat Makan Yang Best Bagi Pelanggan Kereta Sewa Sekitar Shah Alam

Warga Shah Alam sangat beruntung kerana mempunyai tempat makan yang best, sedap dan murah. Terdapat banyak restoran-restoran, café mahupun warung yang menyediakan makanan masakan Melayu. Selain masakan Melayu, menu western juga turut disediakan bagi mereka yang suka akan citarasa berlainan selain masakan Melayu. Bagi para pelanggan kereta sewa yang pertama kali datang ke Shah Alam, sudah tentu mereka ingin mencuba makanan yang best yang terdapat di sini.

Tempat Makan Yang Best Bagi Pelanggan Kereta Sewa Sekitar Shah Alam

Antara tempat-tempat makan yang BEST yang selalu menjadi pilihan krew kereta sewa Shah Alam adalah seperti berikut:

 1. Warung Pecal Lele Padang Jawa
 2. Restoran Aidania Seksyen 7 Shah Alam
 3. Restoran Soto Seksyen 8 Shah Alam
 4. Nasi KakWok TTDI Jaya Shah Alam
 5. Restoran Temerloh Patin Dataran Otomobil Seksyen 15 Shah Alam
 6. Polperro Steak House Seksyen 7 Shah Alam
 7. Mozer’s Bukit Jelutong Shah Alam
 8. Restoran Island BBQ Steamboat Kampung Melayu Subang
 9. Nasi Lemak CIAST Seksyen 19 Shah Alam
 10. Ani Sup Utara Seksyen 9 Shah Alam

Testimoni Pelanggan Kereta Sewa Shah Alam

Sudah menjadi keutamaan dan tanggungjawab bagi syarikat kereta sewa kami di dalam menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang selesa, selamat digunapakai dengan harga yang berpatutan. Sekiranya para pelanggan kereta sewa berpuas hati dengan servis ini, sudah tentu ia akan memberi impak yang positif dan dapat menaikkan lagi nama brand DNZ Car Rental di kalangan penyedia perkhidmatan kereta sewa ini di Shah Alam dan sekitar kawasan dengannya. Berikut merupakan feedback-feedback yang kami telah terima dari pelanggan kereta sewa shah alam yang rata-ratanya amat berpuas hati dengan perkhidmatan kami.

testimoni kereta sewa shah alam 1

testimoni kereta sewa shah alam 2
testimoni kereta sewa shah alam 3

Kereta Sewa Shah Alam

Telefon / SMS :

EN. DNZ 017 747 4596

Whatsapp : klik sini (FAST REPLY)

Website :  keretasewashahalam.com.my

Blog : kereta-sewa-murah-shah-alam.blogspot.com