Kereta Sewa JB (Johor Bahru)

Anda sedang mencari kereta sewa sekitar JB @ Johor Bahru ??? Anda berada di page yang BETUL. Kami, Rakaniaga Kereta Sewa JB ada menyediakan kenderaan sewa pelbagai jenis ( kereta / mpv / van / kereta mewah) dan macam-macam lagi. Dijamin harga berpatutan.

Untuk sebarang pertanyaan / kadar sewa kereta terkini @ 2022, sila klik butang icon Whatsapp di bawah untuk team kami reply anda dengan pantas !!!

whatsapp team kereta sewa johor bahru

Harga & Jenis Kereta Sewa JB (Johor Bahru)

Kereta Sewa JB (Johor Bahru) – Kadar Sewa Serendah RM110/Hari*

Kemudahan perkhidmatan kereta sewa ini disediakan khususnya bagi warga Johor bahru @ JB dan sekitar Kawasan-kawasan yang berdekatan dengannya.

Melalui rakaniaga / partner DNZ Car Rental, 100% syarikat milikan Bumiputera, kami menyediakan kereta sewa JB (Johor Bahru) dengan kerjasama daripada persatuan pengusaha kereta-kereta sewa seluruh Malaysia melalui jaringan usahasama perkhidmatan kereta sewa. Sesiapa sahaja tak kira golongan pekerja awam mahupun swasta & individu boleh menggunakan kereta sewa JB (Johor Bahru) ini.

Selain itu, para owner / founder bisnes, syarikat-syarikat korporat bersaiz besar sehinggalah syarikat enterprise boleh menggunakan kereta sewa ini dengan kadar harga sewa yang sama. Para pelajar universiti awam dan swasta, kolej & institusi pendidikan yang lain juga boleh menggunakan perkhidmatan kereta sewa JB (Johor Bahru). Hanya hubungi nombor telefon team kami yang tertera dan kami akan reply anda secepat yang mungkin.

Bagi mereka diluar sana yang ingin maklumat atau info lanjut berkenaan dengan servis kereta sewa kami ini bolehlah melayari page Kereta Sewa JB (Johor Bahru) di website rasmi milik DNZ Car Rental.

Artikel Berkaitan Dengan Bisnes Kereta Sewa JB (Johor Bahru)

Perkataan Johor berasal daripada perkataan Arab Jauhar, akan diterjemahkan sebagai ‘permata’ atau ‘permata’. Dan sememangnya, Johor adalah permata indah Malaysia. Negeri kedua paling ramai penduduk di negara ini, Johor bersempadan dengan Republik Singapura dan merupakan rumah kepada budaya dan masakan Melayu, Cina dan India yang kaya.

Bagi pelawat, terdapat terlalu sedikit masa tetapi begitu banyak permata ini untuk dilihat! Jadi apa kata manfaatkan perjalanan anda dengan menempah kereta sewa termurah di Johor? Mengidamkan hari yang menggerunkan di Legoland yang pertama dan satu-satunya di Asia, atau ingin menikmati pemandangan bandar Muar yang indah? Anda boleh melakukannya dengan mudah hanya dengan beberapa klik di laman web DNZ Car Rental / Kereta Sewa JB (Johor Bahru). Tempahan pantas dan mudah dijamin.

Di web DNZ Car Rental, pilih Kereta Sewa JB (Johor Bahru) dan tempat pengambilan anda – Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Pasir Gudang atau Skudai. Kemudian masukkan masa pengambilan anda, pilih jenis kereta yang anda inginkan, dan kemudian lakukan pembayaran.

Dan anda sudah selesai. Sebaik sahaja anda diberikan kunci, kereta sewa anda yang berkilat akan menjadi milik anda dan anda bebas untuk memandu sesuka hati anda, gembira apabila anda mendapat sendiri kereta sewa termurah di JB (Johor Bahru)

Jika pengalaman itu telah membangkitkan selera anda untuk melihat seluruh Malaysia melalui kebebasan peribadi di jalan raya, DNZ Car Rental & Rakaniaga juga ada menawarkan sewa kereta termurah di Lembah Klang, Pulau Pinang, Alor Setar dan banyak lagi destinasi popular.

Tips Berguna Untuk Menyewa Kereta Di JB @ Johor Bahru

  1. Pakej kereta sewa JB @ Johor Bahru kami adalah cara paling selesa dan cekap untuk mengembara di sekitar JB @ Johor Bahru serta seluruh semenanjung Malaysia. Buang pengangkutan awam yang sesak dan tambang teksi yang mahal dan masuk ke dalam kereta sewa anda sendiri, meneroka secara bebas apa yang bandar ini tawarkan — termasuk Legoland yang popular dan istana Istana Besar di dermaga JB.
  • Semua syarikat kereta sewa besar, termasuk Avis, Hertz dan Europcar, boleh ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai (JHB), yang terletak kira-kira 20 batu barat laut pusat bandar JB @ Johor Bahru. Kaunter kereta sewa JB @ Johor Bahru terletak di Dewan Ketibaan di terminal utama. Pastikan anda meminta GPS yang ditetapkan kepada bahasa Inggeris untuk memberi anda panduan, kerana anda mungkin tersesat di bandar.
  • Perkara pertama yang anda perlu tahu tentang pemanduan di Johor Bahru ialah trafik berjalan di sebelah kiri jalan, manakala stereng berada di sebelah kanan kenderaan. Pemandu di JB @ Johor Bahru mungkin sedikit melulu pada masa-masa, jadi sentiasa mengalah kepada mereka apabila anda melihat mereka.
  • Jangan tinggalkan kereta sewa anda yang sedang berjalan tanpa pengawasan, kerana kecurian kereta bukanlah sesuatu yang luar biasa di sini. Kawasan berhampiran sempadan Singapura biasanya lebih selamat untuk memandu dan meletak kenderaan.
  • Bandar ini mengalami sedikit lalu lintas semasa waktu sibuk, yang biasanya bermula pada jam 6 pagi dan pergi sehingga 9 pagi, dan kemudian sekali lagi antara jam 4 petang. dan 7:30 p.m. Terdapat ramai warga Singapura yang melancong ke JB @ Johor Bahru melalui Tambak Johor, terutamanya pada hujung minggu, jadi jika anda menuju ke atau dari Singapura, cuba lakukan persimpangan di luar jangka masa tersebut.
  • 25% pengguna kereta sewa JB @ Johor Bahru kami menemui kereta sewa di JB @ Johor Bahru dengan harga RM 115 atau kurang
  • Tempah kereta sewa anda di JB @ Johor Bahru sekurang-kurangnya 4 minggu sebelum perjalanan anda untuk mendapatkan harga di bawah purata
  • Lokasi kereta sewa di luar lapangan terbang di JB @ Johor Bahru adalah sekitar 23% lebih mahal daripada lokasi lapangan terbang secara purata
  • Kereta sewa padat di JB @ Johor Bahru adalah sekitar 37% lebih murah daripada jenis kereta lain, secara purata.

Soalan Lazim Tentang Kereta Sewa JB @ Johor Bahru

1. Syarikat sewa kereta manakah di JB @ Johor Bahru yang telah mengemas kini dasar pembersihan dan keselamatan kenderaan mereka kerana coronavirus (COVID-19)?

Beberapa syarikat kereta sewa JB @ Johor Bahru yang telah mengemas kini polisi kesihatan dan keselamatan penyewaan kereta mereka akibat COVID-19 untuk memastikan kenderaan bersih dan dinyahjangkit termasuk Hertz, Europcar dan Avis.

2. Berapakah kos untuk menyewa kereta di JB @ Johor Bahru?

Secara purata, kos kereta sewa di JB @ Johor Bahru adalah RM 141 sehari.

3. Apakah agensi kereta sewa paling murah di JB @ Johor Bahru?

Dalam tempoh 72 jam yang lalu, kereta sewa paling murah ditemui di website DNZ Car Rental RM120/hari), Sixt (RM 150/hari) dan Hawk (RM 152/hari).

4. Berapakah harga bahan api di JB @ Johor Bahru

Menurut admin kereta sewa JB @ Johor Bahru, harga purata bahan api di JB @ Johor Bahru ialah RM 7.66 seliter sejak 30 hari lalu. Mengisi tangki bahan api berharga antara RM 92 dan RM 122, bergantung pada saiz kapasiti kereta.

5. Apakah kereta sewa paling popular di JB @ Johor Bahru?

Kereta sewa jenis kompak (Perodua Myvi atau serupa) ialah jenis kereta sewa yang paling kerap ditempah di JB @ Johor Bahru.

6. Agensi kereta sewa manakah yang berada di lapangan terbang Antarabangsa Sultan Ismail (JHB)?

Syarikat sewa kereta di tapak di lapangan terbang Antarabangsa Sultan Ismail termasuk Paradise, Suria Car Rental, Hertz, Keddy by Europcar, Europcar, Hawk, Avis, Pacific Rent A Car & Sixt.

7. Syarikat kereta sewa manakah yang akan menjemput anda di lapangan terbang Antarabangsa Sultan Ismail (JHB)?

Syarikat kereta sewa yang menawarkan perkhidmatan ulang-alik atau pengambilan penumpang dari lapangan terbang Antarabangsa Sultan Ismail ke lokasi luar lapangan terbang termasuk Paradise, Hertz, keddy by Europcar, Europcar, Avis, Pacific Rent A Car, Sixt, dan Thrifty.

8. Bagaimanakah saya boleh mencari kereta sewa berdekatan saya di JB @ Johor Bahru?

Lihat peta lokasi kereta sewa JB @ Johor Bahru kami yang luas untuk mendapatkan tawaran kereta sewa terbaik berhampiran anda.

9. Berapakah kos sewa kereta kompak di JB @ Johor Bahru?

Kos sewa kereta kompak di JB @ Johor Bahru secara purata adalah RM117 sehari.

10. Berapakah kos kereta sewa ekonomi di JB @ Johor Bahru?

Kos sewa kereta ekonomi di JB @ Johor Bahru secara purata adalah RM121 sehari.

11. Berapakah kos kereta sewa Mini di JB @ Johor Bahru?

Kos sewa kereta Mini di JB @ Johor Bahru secara purata adalah RM167 sehari.

12. Apakah lokasi kereta sewa paling popular di JB @ Johor Bahru?

Di Johor Bahru, kereta sewa dibawah Rakaniaga kereta sewa JB @ Johor Bahru kerap kali disewa. Penghantaran kereta sewa ke Senai International Airport, Johor Bahru juga dapat dilakukan dengan anggaran 20KM jaraknya.

13. Berapakah kos untuk sewa kereta selama seminggu di JB @ Johor Bahru?

Secara purata, kos sewa kereta di JB @ Johor Bahru adalah antara RM 987 seminggu (RM 141 sehari).

14. Berapakah kos untuk menyewa kereta jangka panjang selama sebulan di JB @ Johor Bahru?

Secara purata, kos kereta sewa di Johor Bahru adalah RM 4,230 sebulan (RM 141 sehari). Akan tetapi sekiranya melalui Rakaniaga kereta sewa JB @ Johor Bahru, kadar antara RM1800 – RM2500 bagi kereta sewa jenis kompak / bajet.

15. Apakah jenis kereta yang disyorkan untuk memandu di JB @ Johor Bahru?

Jika anda hanya memandu melalui bandar untuk tujuan perniagaan, kereta kecil dan kompak mungkin akan melakukan kerja itu. Hibrid juga merupakan cara terbaik untuk mengurangkan jejak karbon anda semasa memandu. Jika anda ingin mengembara ke seluruh negara dan ke Singapura, sedan bersaiz sederhana adalah pilihan yang lebih baik.

16. Berapakah had laju di JB @ Johor Bahru?

Seperti yang admin kereta sewa JB @ Johor Bahru ketahui, had laju biasanya 60 km/j (37 mph) di kawasan bandar dan 90 km/j (56 mph) di jalan luar bandar. Lebuh raya Malaysia mempunyai had laju 110 km/j (68 mph), tetapi ia mungkin lebih rendah di kawasan pergunungan, kawasan angin silang atau kawasan bandar lain. Had juga lebih rendah semasa musim perayaan.

17. Di manakah tempat letak kereta terbaik di JB @ Johor Bahru?

Tempat terbaik dan paling selamat untuk meletak kereta anda ialah garaj dan lot tempat letak kereta di seberang bandar, seperti tempat letak kereta Johor Bahru City Square atau tempat letak kereta Sentral dan Sun Parking, yang kedua-duanya terletak berhampiran stesen kereta api utama. Kadar adalah kira-kira 12RM ($2.90) sehari. Tempat letak kereta semalaman di JB Sentral juga dibenarkan untuk kadar kira-kira 20RM ($4.80) setiap malam. Tempat letak kenderaan di jalan adalah percuma pada hari Ahad.

18. Di manakah tempat letak kereta terbaik di JB @ Johor Bahru?

Jika diikutkan pada pandangan krew kereta sewa JB @ Johor Bahru, tempat terbaik dan paling selamat untuk meletak kereta anda ialah garaj dan lot tempat letak kereta di seberang bandar, seperti tempat letak kereta Johor Bahru City Square atau tempat letak kereta Sentral dan Sun Parking, yang kedua-duanya terletak berhampiran stesen kereta api utama.

Kadar adalah kira-kira 12RM ($2.90) sehari. Tempat letak kereta semalaman di JB Sentral juga dibenarkan untuk kadar kira-kira 20RM ($4.80) setiap malam. Tempat letak kenderaan di jalan adalah percuma pada hari Ahad.

Penyedia Perkhidmatan Kereta Sewa JB @ Johor Bahru 2022

whatsapp team kereta sewa johor bahru