Bank Artikel

Harga Kereta Sewa Jitra

Penggunaan kereta sewa semakin popular di kalangan penduduk di Kedah, lebih-lebih bagi penduduk di sekitar kawasan Jitra. Menurut data Google Search, carian bagi “ kereta sewa jitra ” adalah sekitar 100 – 1,000 carian untuk setiap bulan. Tinggi bukan !!! Ini membuktikan bahawa para penduduk di sekitar Jitra memang ada yang mencari servis kereta sewa. Atas faktor inilah wujudnya syarikat-syarikat kecil mahupun besar sehinggahlah ada yang berdaftar dengan Perlancongan Malaysia (Tourism) maka wujudlah syarikat berstatus Travel & Tours. Menurut admin, di Jitra sahaja terdapat lebih daripada 5 syarikat kereta sewa yang beroperasi di sekitar Jitra – Alor Setar. Ini belum kira lagi dengan mereka / individu yang buat part time run bisnes kereta sewa.

Antara faktor yang mempengaruhi orang ramai untuk menyewa kereta sewa adalah disebabkan faktor-faktor dibawah:

1. Pelbagai model kereta sewa

Bagi sesebuah keluarga yang duduk atau tinggal di Jitra, adalah sukar untukmemilikikenderaan ataupun contohnyakereta melebihi 2-3buah dalam masa yang sama melainkan mereka dari golongan yang berkemampuan dan kaya. Oleh itu, sekiranya terasa ingin memandu kereta yang lain tanpa perlu ada komitmen dengan pemberi pinjaman atau bank, jalan yang terbaik adalah dengan sewa kereta. Mereka boleh mendapatkan pelbagai jenis model kereta dengan kadar sewa yang murah dari syarikat kereta sewa Jitra.

2. Harga kereta sewa

Harga memainkan peranan yang penting di dalam bisnes kereta sewa, tak kira di mana sahaja. Secara amnya, orang akan lebih tertarik kepada harga yang lebih murah berbanding yang mahal. Tak hairan jika ada yang bertanyakan harga kereta sewa dan terus senyap. Ini merupakan perkara biasa bagi pengusaha kereta sewa di mana sahaja, termasuklah pengusaha kereta sewa Jitra. Seperti contoh, kereta sewa axia kalau nak ikutkan harga market kereta sewa adalah antara RM110 – RM120 sehari. Sekiranya ada syarikat kereta sewa jitra yang tawarkan harga RM100 sehari, sudah tentu orang ramai akan menempah dengan mereka. Oleh itu, faktor harga ini merupakan subjektif dan agak sukar untuk dimuktamadkan. Masing-masing ada baik & buruknya.

3. Lokasi kereta sewa

Lokasi ini juga memainkan peranan yang penting di dalam pemilihan kereta sewa di sekitar Jitra. Kadang kala pelanggan mahukan kereta sewa dengan kadar segera. Sekiranya penghantaran kereta sewa mengambil masa yang lama, orang akan mula beralih kepada penyedia perkhidmatan kereta sewa yang berhampiran. Dan jika pusat operasi kereta sewatersebut berdekatan, para pelanggan boleh terus datang walk-in untuk sewa kereta.

Bagi mereka yang duduk atau tinggal di sekitar Jitra, dan memerlukan kereta sewa, anda bolehlah menghubungi wakil / krew kereta sewa Jitra. Nombor kontek ada tertera di page website atau boleh terus klik butang Whatsapp untuk respon yang cepat.

kereta sewa jitra