Bank Artikel

Cara Pilih Sewa Kereta New Zealand Yang Sangat Baik

Pelbagai landskap di New Zealand adalah yang paling baik melalui kereta atau trak. Terdapat banyak kawasan perniagaan sewa kenderaan New Zealand yang anda ingin pilih dari. Disenaraikan di sini adalah senarai semak kritikal pemboleh ubah kritikal yang patut anda perhatikan walaupun membuat keputusan akhir anda.

satu. Dapatkan sebuah kereta yang memenuhi kehendak anda. Kereta New Zealand mencari perkhidmatan pasaran menyediakan pelbagai kenderaan untuk digunakan. Ini bermula dari kereta sederhana yang sesuai untuk 2 lelaki dan wanita yang bergerak ringan dan menyimpulkan pada minibuses besar untuk kumpulan. Nama-nama kelas kenderaan berbeza dari satu firma kepada yang lain. Apabila melayari laman web, lihat halaman web spesifikasi kenderaan. Ini akan membantu anda menyemak epal dengan epal. Spesifikasi kereta yang diiktiraf di kebanyakan laman web sewa kenderaan New Zealand, akan memberi anda pelan mengenai bagaimana beberapa individu boleh memandu dengan mudah dan selesa di dalam kenderaan motor dan juga berapa banyak bagasi yang boleh anda muat di dalam. Jika anda membawa satu tan bagasi itu adalah sangat disyorkan untuk memilih kereta atau trak saiz yang lebih besar. Jangan sekali-kali meletakkan harapan anda untuk mendapatkan peningkatan. Memandangkan beberapa kenderaan di sektor sewa auto di New Zealand diimport dari Jepun, anda mungkin tidak biasa dengan produk trak kereta atau car rental alor setar dan sebagainya. Cuba cari frasa dalam bidang seperti Wikipedia untuk mendapatkan nama model yang sama yang anda mungkin ada di rantau masing-masing.

car rental alor setar

dua. Apa yang termasuk dalam yuran harian. Untuk memudahkan perbandingan epal dengan epal, anda perlu menyemak apa setiap firma individu seperti di peringkat hariannya. Secara amnya ini akan disebutkan di halaman laman web kediaman, tetapi anda juga boleh mencari laman web Kebiasaan yang Diminta Kebimbangan atau halaman Frasa & Syarat. Pastikan harga setiap hari mengandungi panduan 24 jam di pinggir jalan AA, untuk ketenangan akal semacam perjalanan anda.

tiga. Apa yang tidak disediakan pada hari ke hari. Sekilas untuk cetakan padat. Anda boleh menemui apa yang tidak terlibat dalam harga setiap hari di penjadualan talian mencari tapak hasil. Cari caj lapangan terbang, bayaran perkhidmatan perkhidmatan selepas waktu dan banyak lagi. Anda mungkin akan memperoleh fakta lebih banyak objek yang anda boleh mendapatkan perkhidmatan.

empat. Polisi insurans. Terlibat dalam bayaran setiap hari biasanya 3 terperinci mendapat liputan menyeluruh. Pastikan anda memahami terminologi dan mengakui apa yang anda tanggung dalam senario kejadian malang.

lima. Masalah Perlanggaran Pilihan penepian. Dalam kejadian malang yang tidak disengajakan, anda akan terpaksa melepaskan berlebihan yang anda tanggung tanpa mengira siapa yang bersalah. Sebagai polisi insurans pemusnahan kediaman tidak diwajibkan di New Zealand, ia dapat memperoleh masa yang panjang sehingga akhirnya tuntutan diselesaikan. Inilah sebabnya mengapa beberapa penyedia kenderaan sewa memberikan pelanggan mereka untuk mendapatkan pengecualian pelanggaran tambahan pelanggaran, atau CDW. Perhatikan penyelesaian dengan berhati-hati kerana ini boleh terdiri dari satu perusahaan ke yang lain.

enam. Di bawah 21 tahun? Kebanyakan firma sewa auto di New Zealand menetapkan 21 dekad sebagai umur minimum untuk menyewa kereta. Oleh itu jika anda berumur kurang dari 21 tahun, adalah penting untuk memastikan syarikat penyewaan kenderaan bermotor anda menggunakan perkhidmatan dari akan membolehkan anda memandu kereta. anda juga harus mengesahkan sama ada terdapat sebarang surcaj berkaitan.

tujuh. Perjalanan dengan kanak-kanak kecil. Sekiranya anda bercuti dengan anak-anak kecil yang berusia di bawah 7 tahun, mereka perlu duduk dengan sekatan bayi yang betul, mengikut NZ Transportation Agency. Hanya ambil perhatian bahawa kanak-kanak atau tempat duduk bayi dianggap item tambahan dan oleh itu, satu mungkin tidak boleh diakses untuk anda. Anda benar-benar perlu mengesahkan dengan syarikat kenderaan sewa kereta anda kerusi bayi telah diperuntukkan untuk anda sebelum ketibaan anda.

lapan. Perjalanan di antara pulau-pulau. Menjadi negara pulau, feri adalah cara pengangkutan yang penting untuk menghubungkan Kepulauan Utara dan Selatan. Pembahagian yang melibatkan Kepulauan Utara dan Selatan New Zealand hanyalah salah satu daripada unsur-unsur yang paling cantik NZ – Selat Masak dan Bunyi Marlborough. Perjalanan di antara pulau-pulau adalah mudah. Apa yang perlu anda lakukan ialah menaiki feri antara pulau, bersenang-senang dengan pemandangan indah dari salah satu geladak dan hanya selepas tiga beberapa jam menjana di sebelah yang lain. Sesetengah perniagaan sewa mempunyai depot di kedua-dua hujung lintasan feri (Wellington di Pulau Utara dan Picton di Pulau Selatan), yang bermaksud anda meninggalkan kenderaan di depot, mengambil bagasi anda dengan anda di feri dan memperoleh kereta yang berbeza atau trak pada aspek lain. Dari pertemuan kami, ia adalah tambahan tanpa kerumitan untuk mendapatkan sewa kereta anda di feri ke pulau yang lain daripada membongkar kereta atau trak anda pada satu aspek tertentu dan kemudian bungkus kereta baru anda dan membuat perjanjian baru. Terdapat dua syarikat yang menyampaikan penyelesaian penyeberangan feri – Interislander dan Bluebridge. Adalah masuk akal untuk membimbing persimpangan terlebih dahulu, dan ia juga dapat membantu menjimatkan pendapatan anda. Anda boleh membuat tempahan di web anda, atau di mana-mana ejen yang diberi kuasa. Minta kumpulan di syarikat sewa untuk mendapatkan bantuan.

Dasar pembatalan. Jika anda adalah jenis orang yang suka mempunyai item terancang dalam perjalanan, anda ingin tahu apakah garis panduan syarikat sewa kereta sewa. Apabila menempah di internet beberapa syarikat akan membayar deposit dan ada yang tidak akan. Dalam setiap senario anda ingin tahu apa yang akan berlaku jika anda menamatkan tempahan anda sebelum waktu ketibaan, dan juga dinasihatkan untuk mengetahui apa yang akan dikenakan jika tidak ada paparan atau sekiranya mengubah masa pilihan.