Kereta Sewa Alor Setar

Cara-Cara Untuk Kurangkan Kos Insuran Keatas Kereta Sewa Alor Setar

Insuran keatas kenderaan adalah wajib dan penting bagi memastikan pengguna kenderaan tersebut dilindungi akan keselamatan dan nyawa mereka serta penumpang mereka. Terdapat pelbagai jenis insuran yang ditawarkan oleh ejen-ejen dari syarikat insuran mengikut kesesuaian dan bajet para pengguna kereta. Oleh itu bagi memastikan kos insuran optimum, admin https://www.keretasewaalorsetar.iklanbiz.com telah senaraikan cara-cara dibawah ini.

Gunakan Transit Massa

Apabila anda mendaftar untuk insurans, syarikat itu biasanya akan bermula dengan soal selidik. Antara soalan yang ditanyakannya mungkin jumlah mil yang anda memandu kereta yang diinsuranskan setiap tahun.Sekiranya anda menggunakan kenderaan anda untuk berulang tiga jam untuk bekerja setiap hari, anda akan membayar lebih banyak premium insurans daripada seseorang yang hanya memandu satu batu sehari. Sekiranya boleh, cuba gunakan transit massa untuk berkumpul lebih kurang beberapa batu, dengan mengingati bahawa anda biasanya akan mengurangkan perbatuan anda dengan ketara sebelum mengeluarkan diskaun. Tanyakan syarikat insurans anda tentang ambang perbatuan yang berlainan syarikat, jadi usaha anda tidak akan sia-sia.

Kereta Lebih Besar Kos Lebih

Membeli sebuah SUV yang besar mungkin terdengar menarik, tetapi menginsuranskan 5,000 paun, kenderaan atas-talian mungkin lebih mahal daripada menginsuranskan kereta komuter murah (tetapi selamat) yang berkos rendah. Sesetengah syarikat insurans akan menawarkan diskaun jika anda membeli kenderaan hibrid atau bahan api alternatif. Petani, sebagai contoh, menawarkan diskaun 5%. Anda boleh merasa baik untuk melindungi alam sekitar dan menjimatkan wang pada insurans pada masa yang sama. Ketahui kadar yang tepat untuk memastikan kenderaan berlainan yang anda sedang mempertimbangkan sebelum membuat pembelian.

Meningkatkan Kos Pengurangan Anda

Apabila memilih insurans kereta, anda biasanya boleh memilih yang boleh ditolak, yang merupakan jumlah wang yang anda perlu bayar sebelum insurans mengambil tab sekiranya berlaku kemalangan, kecurian atau lain-lain jenis kerosakan pada kenderaan. Bergantung kepada polisi, potongan potongan biasanya terdiri dari $ 250 hingga $ 1,000. Penangkapan itu, secara amnya, semakin rendah yang ditolak, semakin tinggi premium tahunan.

Sebaliknya, semakin tinggi deductible, semakin rendah premium. Tanya ejen anda bagaimana premium anda mungkin terjejas jika anda menaikkan deductible anda. Ia boleh menjadikan premium tahunan lebih baik dengan beberapa mata peratusan dan meletakkan sedikit wang kembali di dalam poket anda, atau simpanan mungkin sedikit. Jika anda enggan memfailkan tuntutan yang lebih kecil untuk mengelakkan risiko menaikkan premium anda, menaikkan yang ditolak mungkin merupakan langkah yang sangat masuk akal.

Tingkatkan Penilaian Kredit Anda

Rekod pemandu jelas merupakan faktor besar dalam menentukan kos insurans auto. Lagipun, masuk akal bahawa pemandu yang telah banyak mengalami kemalangan boleh menyebabkan syarikat insurans banyak wang. Walau bagaimanapun, orang kadang-kadang terkejut apabila mendapati bahawa syarikat insurans juga boleh mempertimbangkan penilaian kredit apabila menentukan premium insurans. Mengapa penarafan kredit anda dipertimbangkan? Michael Barry, naib presiden kanan dan ketua hubungan media Institut Maklumat Insurans, meletakkannya dengan cara ini:

“Banyak syarikat insurans menggunakan skor kredit berasaskan kredit. Ini isu perbalahan di rumah-rumah tertentu … [tetapi] penanggung insurans akan mengatakan bahawa kajian mereka menunjukkan bahawa jika anda bertanggungjawab dalam kehidupan peribadi anda, anda mungkin tidak akan memfailkan tuntutan. “

Terlepas dari apakah itu benar, ketahui bahawa penarafan kredit anda boleh menjadi faktor dalam mencari premium insurans, dan lakukan yang terbaik untuk memastikannya tinggi.

Lokasi Meningkatkan Kos

Tidak mungkin anda akan pindah ke keadaan yang berbeza hanya kerana ia mempunyai kadar insurans kereta yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, apabila merancang langkah, potensi perubahan dalam kadar insurans kereta anda adalah sesuatu yang anda ingin faktor ke dalam anggaran anda.

Semak Perlindungan Komprehensif

Mengeluarkan jenis liputan tertentu boleh menjadi cerun yang licin. Lagipun, tiada siapa yang boleh meramalkan sama ada atau apabila berlaku kemalangan. Walau bagaimanapun, jika anda memandu sebuah kereta yang sangat lama yang berada di kaki terakhirnya, ia mungkin masuk akal (bergantung kepada kos, rekod memandu anda dan faktor lain) untuk menurunkan perlanggaran atau liputan komprehensif. Alasannya ialah kenderaan yang terlibat dalam kemalangan, syarikat insurans mungkin akan mencatatkan jumlah kereta. Sekiranya nilai kereta hanya $ 1,000 dan liputan perlanggaran bernilai $ 500 setahun, mungkin tidak masuk akal untuk membelinya.

Diskaun untuk Peranti Anti Kecurian

Individu mempunyai potensi untuk menurunkan premium tahunan jika memasang peranti anti-kecurian. GEICO, contohnya, menawarkan “simpanan yang berpotensi” sebanyak 25% jika anda mempunyai sistem anti kecurian di dalam kereta anda. Syarikat insurans anda sepatutnya memberitahu anda secara khusus mana peranti, apabila dipasang, boleh menurunkan premium. Penggera kereta dan LoJacks adalah dua jenis peranti yang mungkin anda ingin dapatkan. Jika motivasi utama anda untuk memasang peranti anti-kecurian adalah untuk menurunkan premium insurans anda, pertimbangkan sama ada kos penambahan peranti akan menghasilkan penjimatan yang cukup besar untuk menjadi masalah dan perbelanjaan.

Liputan Insuran Yang Anda Tidak Perlukan

Anda mungkin tidak memerlukan semua loceng dan wisel dalam polisi, seperti bantuan tepi jalan dan liputan sewa kereta. Pergi ke garis dasar insurans anda secara berturut-turut dan bertanya tentang mengeluarkan apa-apa yang anda tidak perlukan.

Bagi pemilik mahupun owner kenderaan diluar sana, yang ingin mendapatkan sebutharga insuran secara percuma sila hubungi staf kereta sewa alor setar ataupun layari website seperti yang tertera diatas.